Logo

Adresă

Șoseaua Bârlad-Bacău, km. 7, Comuna Perieni, Județul Vaslui

 factori care influenţează eroziunea solului pe terenurile agricole

Așezare geografică

România

Teritoriul României, care se află în Europa de Sud-Est, cuprinde 237.500 de kilometri pătrați (58,7 milioane de acri). România are o varietate de peisaje foarte bine proporționate:

  • 36% Munții Carpați și Subcarpații,
  • 34% dealuri și dealuri,
  • 30% câmpii.

În limitele sale trăiesc 23,5 milioane de oameni.

Aproximativ 43% (6,4 milioane de hectare) din cele 14,963 milioane ha de terenuri agricole sunt terenuri înclinate cu potențial de eroziune. În ceea ce privește randamentul sedimentelor din terenurile agricole românești, estimările se ridică la 106,6 milioane tone/an. Culturile agricole, terenurile de pășunat și cele neproductive intră în această sumă cu 81,6%. Sedimentele provenite din eroziunea de suprafață și cea de adâncime reprezintă în medie 72,6% din această valoare. Ritmul de eroziune de vârf (30-45 tone/ha/an) este înregistrat în curbura subcarpaților. 

Eroziunea solurilor de pe terenurile agricole S.C.D.C.E.S. Perieni

Eroziunea solurilor de pe terenurile agricole reprezintă o preocupare permanentă pentru cercetătorii de la S.C.D.C.E.S. „Mircea Moțoc” Perieni.

Eroziunea solurilor de pe terenurile agricole S.C.D.C.E.S. Perieni
Forme de degradare a solurilor (eroziune de suprafață, ogașe, ravene, alunecări de teren, etc.) nu departe de sediul S.C.D.C.E.S. „Mircea Moțoc” Perieni .
Alunecările de teren și/sau ravenele - S.C.D.C.E.S. Perieni

Alunecări de teren și/sau ravene în aproiere de sediul S.C.D.C.E.S. „Mircea Moțoc” Perieni .